Mooi Weer & Zo.

REGIE Johan Simons

Vijand van het Volk

In een tijd van grote politieke schandalen en immense klimaatproblemen maakt meester-regisseur Johan Simons deze klassieker brandend actueel. Een indringende voorstelling rond het vurig nastreven van idealen.

Vijand van het volk gaat over een klokkenluider. Milieuprofessional Paula Stockmann ontdekt dat de nieuwe mega-waterzuiveringsinstallatie van de stad een ecologische ramp zal veroorzaken. Ze vindt dat iedereen het recht heeft om dit te weten, en wil de ontdekking openbaar maken.

Aanvankelijk staan haar eigen politieke partij en de milieubeweging achter haar. Maar als Paula’s broer Peter, die een invloedrijk politicus is, zich met de kwestie bemoeit, neemt deze affaire een heel andere wending.

Alexander Schreuder maakte speciaal voor Johan Simons’ regie een nieuwe tekst. Deze is gebaseerd op Henrik Ibsens gelijknamige toneelstuk uit 1882, maar plaatst de verontrustende milieuproblematiek en het politieke steekspel van vandaag op de voorgrond.

REGIE Johan Simons 
REGIE-ASSISTENT Liz Laarman, Lynn Schutter, Eva Lemaire
TEKST Alexander Schreuder naar Henrik Ibsen 
TECHNIEK Stijn van Kortenhof
DECOR David van der Wees
SPEL Marit Hooijschuur, Edouard Kain, Claire Hordijk, Julia Diepstraten

Vóór iedere voorstelling koken wij voor ons publiek. Je kunt dus, inbegrepen in de prijs van je kaartje, mee-eten wat de vegetarische pot die avond schaft (voor- en hoofdgerecht.) Voor de zoetekauw is er een toetje dat je de avond zelf bij kunt bestellen.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar info@mooiweerenzo.nl