Mooi Weer & Zo.

Elektra large hero image

Elektra

Regisseur Eva Lemaire vroeg Tom Blokdijk een nieuwe versie van dit tweeëneenhalf duizend jaar oude toneelstuk te maken. Anders dan in het origineel, zal in Blokdijks bewerking ieder van de personages zijn of haar eigen gelijk hebben. Ifigeneia, die het onschuldige slachtoffer is maar altijd onzichtbaar blijft, zal aanwezig zijn als een schim uit het verleden en dus als een meisje dat ooit van vlees en bloed was. 

Elektra is een verhaal over een vrouw die sterk moet zijn. Zij weigert door de knieën te gaan voor haar moeder, die haar vader heeft vermoord. Maar de prijs die ze daarvoor moet betalen is hoog. Elektra is verbannen uit het paleis van haar familie en leeft nu aan de rand van de maatschappij. 

Een familiedrama met diepe wortels. Een keten van wraak na wraak na wraak...  Lang geleden zag koning Agamemnon zich gedwongen om zijn dochter Ifigeneia te offeren. Als vergelding voor deze onvergeeflijke daad vermoordde zijn echtgenote Klytaimnestra hem. Sindsdien zint hun andere dochter, Elektra, op wraak. Zij wil op haar beurt haar moeder doden. Daar heeft ze de hulp van haar broer Orestes bij nodig. Maar daar zal ze hem eerst toe moeten overhalen.

REGIE Eva Lemaire
TEKST Tom Blokdijk
DRAMATURGIE Alexander Schreuder
KOSTUUMS Marian Hoefnagels
DECOR David van der Wees
MUZIEK Simme Wouters
SPEL Sofie Brand, Julia Diepstraten, Claire Hordijk, Edouard Kain, Jurriaan van Seters

Voor aanvang serveren wij voor ons publiek een vegetarische maaltijd. Na afloop van de voorstelling is er voor de liefhebber ook nog een toetje.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar: keuken@mooiweerenzo.nl

 • Te zien

  vanaf 24-2-2022

 • Aanvang

  18.00u inloop & eten

  19.30u voorstelling

 • Duur

  90 minuten

 • Prijs

  €22,50 incl. maaltijd

  Studenten €10,- incl. maaltijd met ACTIECODE = #STU2122